Back- und Kochschule

Advanced Sourdough Baking – EN

with Grazia de Martino

In this workshop for intermediate and advanced sourdough homebakers we will be experimenting with different varieties of flours, ingredients and dough consistencies.

Grazia, founder of Grazia’s baking, will teach us about different techniques with pre-ferment, Biga, poolish and different types of flours and sorts of heritage grains.

We will prepare
100% wholegrain wheat and rye bread with soaked seeds, a receipe which can easily be varied with different seeds, nuts or olives
100% wholegrain rye with traditional Italian Biga pre-ferment
100% semolina flour traditional southern italian DOP Matera Bread

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Datum
Montag, 27. Oktober 2025
18:00–22:00 Uhr

Sprache
English

Sauerteig Sourdough Lievito madre

Veranstaltungsort
Museum Mühlerama
Seefeldstrasse 231
8008 Zürich

Kursleitung
Grazia De Martino

Kosten
CHF 165.00 Catering included

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Grazia De Martino

ist die Macherin hinter Grazia‘s Baking. Die Mutterschaft gab ihr die Möglichkeit zu entschleunigen und mit ihrer Lievito madre «Grannie» zu experimentieren. Grazia vermittelt mit Hingabe Techniken und Fertigkeiten für das Backen in der Haushaltsküche auf Englisch mit charmantem italienischen Akzent. Sie hat mehr als ein Jahrzehnt im Nahen Osten gelebt und dort eine grosse Liebe und ein tiefes Verständnis für die lokale Küche entwickelt. Sie liebt es, italienische und nahöstliche Geschmackswelten zu verbinden und dabei das Mittelmeer zu feiern.