Back- und Kochschule

Croissant or Cornetto – EN

with Grazia De Martino

Imagine flaky, buttery croissants made in the comfort of your own home? Or a softer, sweeter Cornetto filled with jam, chocolate cream or custard cream?

In our workshop Grazia from Grazia‘s baking will show you how to deal with an enriched and laminated dough with a simple step-by-step guide. Topics and techniques explored in this class include dough composition and lamination, yeast fermentation, mixed leavening with sourdough culture, gluten development, and flavor formation.  You'll discover how easy it is to make this most loved French/Italian breakfast treat at home!

Come and learn the art of making laminated dough with us!  

This Workshop will be held in English with course material in English and German.

Alle Termine

Datum
Montag, 19. Januar 2026
18:00–22:00 Uhr

Sprache
English

Veranstaltungsort
Museum Mühlerama
Seefeldstrasse 231
8008 Zürich 

Kursleitung
Grazia De Martino

Kosten
CHF 165.00 Catering included

Anmelden
Grazia De Martino

ist die Macherin hinter Grazia‘s Baking. Die Mutterschaft gab ihr die Möglichkeit zu entschleunigen und mit ihrer Lievito madre «Grannie» zu experimentieren. Grazia vermittelt mit Hingabe Techniken und Fertigkeiten für das Backen in der Haushaltsküche auf Englisch mit charmantem italienischen Akzent. Sie hat mehr als ein Jahrzehnt im Nahen Osten gelebt und dort eine grosse Liebe und ein tiefes Verständnis für die lokale Küche entwickelt. Sie liebt es, italienische und nahöstliche Geschmackswelten zu verbinden und dabei das Mittelmeer zu feiern.